Partion aloittaminen

Useimmiten partioharrastus aloitetaan syksyllä, kouluvuoden alkaessa, mutta mukaan toimintaan voi tulla ympäri vuoden.

Syyskauden avaus -aloitustapahtuma

Tuulihaukat järjestää joka syksy, elokuussa koulujen alettua, koko lippukunnan yhteisen syyskauden avauksen. Syyskauden avauksessa myös uudet partiolaiset pääsevät ilmoittautumaan mukaan ja tutustumaan partioharrastukseen.

Syyskauden 2023 avaus pidetään ma 21.8. klo 18:00 – 18:30 kolon pihalla (os. Kannuskatu 12 A, kerhohuoneisto).

Mukaan toimintaan ympäri vuoden

Partioharrastukseen voi tulla mukaan myös myöhemmin vuoden aikana: lapsi tai nuori voi tulla tutustumaan oman ikäkautensa ryhmän kokoukseen milloin vain. Ennen tutustumiskertaa kannattaa olla yhteydessä ryhmän johtajaan. Tuulihaukkojen ryhmät, kokousajat ja ryhmän johtajien yhteystiedot löydät täältä.

Jos et tiedä, mihin ikäkauteen kuulut tai harrastuksesta herää muita kysymyksiä, voit olla yhteydessä myös lippukunnanjohtajaan.

Jäseneksi liittyminen

Kun aloitat partioharrastuksen, liityt lippukuntamme Tuulihaukkojen jäseneksi ja samalla saat myös Lounais-Suomen Partiopiirin ja Suomen Partiolaisten jäsenedut käyttöösi.

Partiokokouksissa saa käydä kolme kertaa tutustumassa, jonka jälkeen päätös jäseneksi liittymisestä on tehtävä.

Jäseneksi liittyminen tapahtuu joko paperisella ilmoittautumislomakkeella, jonka saat ensimmäisestä kokouksesta mukaasi, tai sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Paperilomake palautetaan seuraavaan kokoukseen, jonka jälkeen lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja lisää jäsenen Kuksa-partiorekisteriin n. 1-2 viikon sisällä (etenkin alkusyksystä jäsenhakemuksien käsittelyssä saattaa kestää).

Sähköisen jäsenhakemuksen voit täyttää osoitteessahttps://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenyys.aspx?id=9999350

Kun jäsenrekisterinhoitaja on lisännyt paperisen ilmoittautumislomakkeen tiedot Kuksa-partiorekisteriin / käsitellyt sähköisen jäsenhakemuksen, saat automaattisen viestin Partion asiointipalveluun rekisteröitymistä varten. Partion asiointipalvelu on huoltajan näkymä Kuksa-partiorekisteriin. Partion asiointipalvelussa voit päivittää lapsen / omia tietojasi, lisäksi asiointipalvelun tunnuksia käytetään mm. tapahtumailmoittautumisiin. Lue lisää jäsenyydestä ja Partion asiointipalvelusta.