Jäsenyys ja Kuksa

Liittyessäsi partioon, liityt Tuulihaukkojen jäseneksi ja saat myös Lounais-Suomen partiopiirin ja Suomen Partiolaisten palvelut käyttöösi. Lue lisää partion jäsenyyydestä ja jäseneduista.

Partiorekisteri Kuksa on Suomen Partiolaisten ylläpitämä jäsenrekisteripalvelu. Jäsenrekisterin ohella Kuksassa hallinnoidaan monia muita asioita: lähetetään sähköpostia, vastaanotetaan tapahtumailmoittautumisia ja joissain tapauksissa hallinoidaan maksuliikennettä. Huoltajan näkymä Kuksaan on Partion asiointipalvelu.

Jäsenmaksu

Partion jäsenmaksu laskutetaan kerran vuodessa (syksyisin) ja sen suuruus on n. 60-80 euroa. Oletuksena alle 15-vuotiaan aikäisen partiolaisen lasku lähetetään paperipostilla Kuksassa ilmoitettuun postiosoitteeseen, yli 15-vuotiaiden partiolaisten lasku toimitetaan sähköpostilla. Laskun toimitustavan voi itse vaihtaa Kuksassa. Lue lisää jäsenmaksusta.

Jäsenmaksusta voi anoa vapautusta. Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Lue lisää jäsenmaksuvapautuksesta.

Jäsenmaksun ohella retkistä, leireistä ja muista tapahtumista peritään erikseen osallistumismaksu. Maksuohjeet toimitetaan retki-, leiri- tai tapahtumakirjeen yhteydessä.

Kuksan ja Partion asiointipalvelun käyttö

Kuksa on partion jäsenrekisteri. Huoltajan näkymä Kuksaan on Partion asiointipalvelu. Partiolainen voi itse tarkastella ja päivittää yhteystietojaan, tulostaa jäsenkorttinsa ja ilmoittautua tapahtumiin Kuksassa tai Partion asiointipalvelussa. Alaikäisen partiolaisen tietoja päivittää huoltaja.

Rekisteröityminen ja tunnuksen luominen

Ensimmäistä kertaa Partion asiointipalvelua käytettäessä rekisteröidytään palveluun ja valitaan kirjautumistavaksi Google- tai Facebook-kirjautuminen tai itse määritelty käyttäjätunnus ja salasana. Valittu kirjautumistapa toimii jatkossa Partion asiointipalvelun tunnuksena (josta käytetään toisinaan myös nimitystä Partio-ID tai Kuksa-tunnus).

Rekisteröitymistä varten tarvitset oman sähköpostiosoitteesi ja huoltajanumeron (tai jos partiolainen rekisteröityy itse, jäsennumeron). Huoltajanumero ja ohjeet rekisteröitymiseen lähetetään automaattiviestillä kun huoltaja ja/tai partiolainen on lisätty lippukunnan jäseneksi jäsenrekisteriin.

Yhteystietojen, laskutustavan ym. päivittäminen Kuksassa

Yhteystiedot, laskutustapa ym. tiedot päivitetään kirjautumalla Partion asiointipalveluun osoitteessa: asiointi.partio.fi

Partiolainen tai huoltaja ei voi tehdä kaikkia päivityksiä itse Kuksassa (esim. lippukunnan vaihtaminen), vaan näissä tapauksissa auttaa lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja.

Tutustu Partion asiointipalvelun käyttöohjeisiin (partio.fi)

Tapahtumiin ilmoittautuminen

Tapahtumiin ilmoittaudutaan erikseen toimitetun linkin kautta. Linkki toimitetaan esim. retki- tai leirikirjeen yhteydessä. Linkki vie kirjautumissivulle, josta valitaan vaihtoehto ”Huoltajan tai partiolaisen kirjautuminen partio-ID:llä”. Partio-ID on sama kuin Partion asiointipalvelun tunnus. Tämän jälkeen aukeaa varsinainen tapahtuman ilmoittautumislomake.

Tapahtumiin ei siis ilmoittauduta menemällä ensin Partion asiointipalveluun ja etsimällä tapahtumaa sieltä, vaan erikseen toimitettavan linkin avulla.

Rekisteriseloste ja henkilötietojen käsittely

Kuksan rekisteriseloste ja käyttöehdot löytyvät palvelun kirjautumissivulta. (Linkit sivun alalaidassa).

Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä partiossa löydät täältä (partio.fi).