Jäsenyys ja Kuksa

Liittyessäsi partioon, liityt Tuulihaukkojen jäseneksi ja saat myös Lounais-Suomen partiopiirin ja Suomen Partiolaisten palvelut käyttöösi. Lue lisää partion jäsenyyydestä ja jäseneduista.

Partiorekisteri Kuksa on Suomen Partiolaisten ylläpitämä jäsenrekisteripalvelu. Jäsenrekisterin ohella Kuksassa hallinnoidaan monia muita asioita: lähetetään sähköpostia, vastaanotetaan tapahtumailmoittautumisia ja joissain tapauksissa hallinoidaan maksuliikennettä.

Jäsenmaksu

Partion jäsenmaksu laskutetaan kerran vuodessa (syksyisin) ja sen suuruus on n. 60-80 euroa. Oletuksena alle 15-vuotiaan aikäisen partiolaisen lasku lähetetään paperipostilla Kuksassa ilmoitettuun postiosoitteeseen, yli 15-vuotiaiden partiolaisten lasku toimitetaan sähköpostilla. Laskun toimitustavan voi itse vaihtaa Kuksassa. Lue lisää jäsenmaksusta.

Jäsenmaksusta voi anoa vapautusta. Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Lue lisää jäsenmaksuvapautuksesta.

Jäsenmaksun ohella retkistä, leireistä ja muista tapahtumista peritään erikseen osallistumismaksu. Maksuohjeet toimitetaan retki-, leiri- tai tapahtumakirjeen yhteydessä.

Kuksan käyttö

Partiolainen voi itse tarkastella ja päivittää yhteystietojaan, tulostaa jäsenkorttinsa ja ilmoittautua tapahtumiin Kuksassa tai Kuksa-tunnuksella. Alaikäisen partiolaisen tietoja päivittää huoltaja.

Kuksaan tallennetaan erikseen sekä partiolaisen että huoltajan tiedot. Molemmat voivat myös luoda omat Kuksa-tunnukset, mutta etenkin nuoren lapsen kohdalla riittää, että vain huoltajalla on tunnukset Kuksaan. Huoltaja luo ja käyttää siis omia tunnuksiaan Kuksassa, ei lapsen tunnuksia.

Rekisteröityminen ja Kuksa-tunnuksen (Partio-ID) luominen

Ensimmäistä kertaa Kuksaa käytettäessä rekisteröidytään palveluun ja valitaan kirjautumistavaksi Google- tai Facebook-kirjautuminen tai itse määritelty käyttäjätunnus ja salasana. Valittu kirjautumistapa toimii jatkossa Kuksa-tunnuksena (josta käytetään toisinaan myös nimitystä Partio-ID).

Rekisteröitymistä varten tarvitset oman sähköpostiosoitteesi ja huoltajanumeron (tai jos partiolainen rekisteröityy itse, jäsennumeron). Huoltajanumero ja ohjeet rekisteröitymiseen lähetetään automaattiviestillä kun huoltaja ja/tai partiolainen on lisätty Kuksaan.

Yhteystietojen, laskutustavan ym. päivittäminen Kuksassa

Yhteystiedot, laskutustapa ym. tiedot päivitetään kirjautumalla Kuksaan osoitteessa: http://kuksa.partio.fi

Partiolainen tai huoltaja ei voi tehdä kaikkia päivityksiä itse Kuksassa (esim. lippukunnan vaihtaminen, jäsenyyden päättäminen, uuden huoltajan lisääminen), vaan näissä tapauksissa auttaa lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja.

Tutustu huoltajan Kuksa-ohjeisiin (partio.fi). 

Tapahtumiin ilmoittautuminen

Tapahtumiin ilmoittaudutaan aina erikseen toimitetun linkin kautta. Linkki toimitetaan esim. retki- tai leirikirjeen yhteydessä. Linkki vie kirjautumissivulle, josta valitaan vaihtoehto ”Huoltajan tai partiolaisen kirjautuminen partio-ID:llä”. Partio-ID on sama kuin Kuksa-tunnus. Tämän jälkeen aukeaa varsinainen tapahtuman ilmoittautumislomake.

Tapahtumiin ei siis ilmoittauduta menemällä ensin Kuksaan ja etsimällä tapahtumaa sieltä, vaan erikseen toimitettavan linkin avulla.

Ohjeet tapahtumailmoittautumiseen löytyvät myös huoltajan Kuksa-ohjeesta (partio.fi).

Rekisteriseloste, henkilötietojen käsittely ja yleistä Kuksasta

Kuksan rekisteriseloste ja käyttöehdot löytyvät palvelun kirjautumissivulta. (Linkit sivun alalaidassa).

Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä partiossa löydät täältä (partio.fi).

Ja yleistä tietoa Kuksasta sekä mm. usein kysytyt kysymykset löydät täältä (partio.fi).